Gent VNG al Facebook

Twitter VNG

diumenge, 14 de febrer del 2010

wiki:Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués

Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués


El Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués està ubicat a la ciutat costera de Vilanova i la Geltrú, a la comarca del Garraf.

Breu història

El museu va ser creat fa més de 50 anys per Francisco Roig Toqués (1921-2008). En un principi es tractava d'una col·lecció personal de peces relacionades amb el mar; amb el pas del temps, però, la col·lecció va anar augmentant i es va decidir obrir-la al públic. Actualment, el museu rep una mitjana de 50.000 visitants anuals, i són nombrosos els mitjans de comunicació de tot el món que han parlat sobre aquest lloc.

L'interior

S'hi poden trobar peces emblemàtiques de vaixells de guerra i civils que són cares de veure als museus, ja que són molt preuades pels seus capitans, els quals difícilment deixen escapar aquest tipus de botí un cop es desballesten els seus vaixells. Per exemple, hi podem trobar un mascaró de proa del segle XIX, la campana del destructor Sánchez Barcáiztegui de 1926, una recopilació de més de 100 mètopes de vaixells que han passat pels diferents ports de Catalunya, vèrtebres de balena, dofins dissecats, àncores amb més de 250 anys d'antiguitat, etc.

La carpa Juanita

Un estiu que Roig Toqués va anar a la bassa que el seu pare utilitzava per a regar, en tocar l'aigua va veure que hi havia una carpa que intentava abeurar les gotes que li lliscaven de les mans. Després de molts mesos d'esforç, va aconseguir que aquest fet es convertís habitual per a la carpa. Des d'aquell moment, la Juanita, com la va anomenar al peix, treu el cap cada cop que el Francisco li apropa el porró i en beu unes gotes, convertint-se així en una curiositat més del museu.

El Fundador

Francisco Roig Toqués, el fundador i propietari del Museu de Curiositats Marineres de Vilanova i la Geltrú, va morir el dia 20 d'abril del 2008 a causa d'un infart cerebral. Roig Toqués va néixer a Vilanova i la Geltrú (Garraf) el dia de Sant Josep del 1921 a la Geltrú, però ja de ben jove es va deplaçar a viure al barri de mar, on des de feia dècades tenia el Museu de Curiositats Marineres que s'havia convertit en una de les referències destacades de la ciutat, amb una projecció internacional d'aquesta.

Enllaços externs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

#pinterestvng

Youtube