Gent VNG al Facebook

Twitter VNG

diumenge, 14 de febrer del 2010

wiki:Francisco Roig Toqués

Francisco Roig Toqués

De Viquipèdia

Francisco Roig Toqués (Vilanova i la Geltrú, 19 de març de 1921 - Sant Pere de Ribes, 20 d'abril de 2008) fou fundador del Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués i un destacat personatge vilanoví. D'ell és la idea de l'anomenada carpa Juanita, animal que Roig Toqués havia ensenyat a menjar amb cullera i beure amb porró traient el cap de l'aigua, original de 1954 i que amb els anys esdevindria una icona reconeixedora de la ciutat de Vilanova i la Geltrú i una referència turística a tot l'Estat espanyol.

El 1997, l'Ajuntament vilanoví li agraí la seva dedicació amb la medalla de la ciutat, i el seu nebot, l'escriptor Màrius Serra, va escriure un llibre sobre la seva vida que duu per títol Mon oncle. Poc temps després, la imatge de la carpa Juanita s'incorporava al bestiari festiu de la ciutat.

Al museu, obert fins poc abans de la seva mort, hi roman encara una col·lecció de la qual destaquen peces característiques de vaixells de guerra i civils, mascarons de proa i tot tipus d'objectes relacionats amb el mar.

Roig Toqués, que va treballar 36 anys a l'empresa Pirelli i va convertir-se en mestre modelista, va compaginar aquesta feina amb la passió del col·leccionisme i el maquetisme, així com pel cinema amateur, durant més d'un quart de segle. Durant aquest temps Roig Toqués va produir més d'un centenar de curts, la majoria de temàtica marinera, que es van exhibir en diversos certàmens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

#pinterestvng

Youtube