Gent VNG al Facebook

Twitter VNG

dilluns, 11 d’octubre del 2010

Arreglem Google Maps: Vilanova i la Geltrú no és Vitòria-Gasteiz

Per algun estrany motiu quan escrivim el nom de la nostra ciutat a un els principals cercadors de mapes com és Google Maps no sabem per què ens porta a Vitoria-Gasteiz.En canvi si escrivim Vilanova a seques sí que ens porta a la capital del Marcdès.Es pot produir una situació surrealista: li demanem que vagi de Vilanova i la Geltrú a Vilanova i ens trobem amb aquesta sorpresa (més d'un de la Geltrú ja ha dit que això és una maniobra per fer-la desaparèixer del tot ;) Bromes a banda des d' unpasseigpervng us proposem una forma molt senzilla d'intentar fer veure el problema a Google i de que l'arreglin.


-La primera és anar als fòrums d'ajuda de Google Maps a aquesta adreça i respondre a aquest missatge

-La segona té una mica més de mala llet.Ja sabem que Google és una empresa nord-americana i que aplica algunes versions més avançades dels seus productes a la terra de la Barbacoa i de la NBA.Allà Google sí disposa d'un servei de geolocalització de problemes, a través d'un formulari, sense haver d'escriure a un fòrum on no saps si et respondran o no.Es tracta de deixar un mateix missatge explicant el problema, en anglès (si ho fem en castellà o català molt em temo que són capaços d'afegir-nos a Mèxic o localitzar-nos a la Pampa) a més d'afegir-hi les coordenades de les dues ciutats: Vitòria i Vilanova i la Geltrú.

Com es fa?

1-Anem a Google Maps, entrant amb el nostre nom d'usuari/a de Google (ens ho demanarà)
2-Triem una ciutat nord-americana (val EUA i Canadà)
3-A la part inferior dreta, si hem ampliat suficient sobre la ciutat veurem un enllaç que posa Informa d'un Problema.Hi fem clic
4-Escrivim aquest missatge:


When I write the nom of my city (Vilanova i la Geltrú - CAT - ESP - EU - 41.22 , 1.72) it takes me to Vitoria-Gasteiz - EUSK - ESP - EU - 42.85 , -2.67 ) més than 500 km. of difference.There's no form in Spain to help Google to check the mistake of that kind so I wrote it at the first place I have seen això link.Thanks. 

5-Marquem el lloc del missatge (qualsevol ciutat d'EUA - Canadà val) i enviem el formulari.
6-Al nostre compte de Gmail rebrem una resposta automàtica... i el que és més important un nombre d'identificador únic del nostre missatge, cosa que vol dir que ha estat registrat i que algú segur sí se'l mirarà i li donarà resposta).

El missatge serà així

Hi ciutada,

Thanks per a taking the time to report a problem amb Google Maps. We'll send you an actualitza once your report has been reviewed to let you know the resolution.

We have created ID: 49D3-F41F-941A-B774 to track això problem.


Report history
Problem ID: 49D3-F41F-941A-B774

Els teus report:
When I write the nom of my city (Vilanova i la Geltrú - CAT - ESP - EU - 41.22 , 1.72) it takes me to Vitoria-Gasteiz - EUSK - ESP - EU - 42.85 , -2.67 ) més than 500 km. of difference There's no form to help Google to check the mistake of that kind so I wrote it at the first place I have seen això link.Thanks.
--
Thanks per a your help,
The Google Maps team

No sé quina serà la seva resposta, però si molta gent enviés aquest missatge voleu dir que no ens acabaran per fer cas ni que sigui per a que no els molestem? ;)
PD: Si ens fan cas el següent pas serà demanar que passi el cotxe de l'Street View per tota la ciutat :P

#pinterestvng

Youtube