Gent VNG al Facebook

Twitter VNG

dijous, 1 de maig del 2014

Why #Mapillaryvng ? Per què #Mapillary ? ¿ Por qué #Mapillary?




In august 2005 the last factory of my city , Vilanova i la Geltrú had closed and move-on to a new big facility outside.Meters and meters of streets would disappear and be renovated, and... many of my memories also.I wished to explain to my grandson in future how was their city.I started to think how and then I did my first images test, with a cam, and my photos, with a simple Casio Exilim. Last step was find the way to make this walks available to my people.First I tried Flickr but the limit of data made it too difficult for me.Then I tried Picasa web,with a slideshow for one of the streets I walked, and my-self panoramas I did.

In April 2009 I let a friend watch this material and he enjoyed a lot and understand how the project was functioning.So I started a blog: Un passeig per vng (Vilanova i la Geltrú) because if there was some big change of my city I would lost these views.So I started to photograph main streets of my city, and other things, to remember how it was.Google Street View only covered so few streets (not tracks in countryside or pedestrian characteristic streets) so I was very disappointed and also like it was from Google... What would be happened if Google decides to erase their images of my city, Can I download these images to preserve it? So I stay taking photos of all the streets I want to remain "untouchable" like I remember it.

In 2014 for other projects related to OSM I discovered Mapillary.WTF??? Can do this be done automatically, the same I did many years ago? I started to try it: Oh, need to geolocalize some photos, Oh What if the photos were not from nowadays (the clock, the calendar I suggested - Is it casual that Google Street View offers it from these days? - No problem).I did a little test and it worked, and also the community of Mapillary commented it and they say it was a good idea...so I start to upload my more than 2500 pictures of my city.I hope it remains here forever and I hope you enjoy it.I love my city , and I hope with this someone,somewhere can love it too.

---------

A finals del 2000 la meva ciutat anava a patir una transformació impresionant, Espanya sumida en la bombolla immobilària i Vilanova en particular creixia a nivell de 5000 habitants per any, passant dels 45000/50000 que recordàvem a previsions que parlàven de 250000, aproximant-se en habitants a ciutats com Terrassa i superant de llarg altres com Mataró.Feia por, ja em va saber greu quan jo era petit el gran creixement que hi va haver: en un parell d'anys que vaig ser fora nous barris i grans rondes van sorgir (algú recorda com la Ronda Europa sense estar acabada acabava en ple pont de la Riera de Piera? algú recorda on s'acabava el carrer de l'Aigua durant els 90 o com Menéndez Pelayo es sumia en la foresta a l'alçada de l'actual biblioteca Armand Cardona i Torrandell?) I "ara" a reviure el procés, ara amb més conciència...i una càmera de fotos.La Pirelli es traslladava fora del casc urbà i algú ja se'n delia amb un plantejament urbanístic que afectava a tota la façana marítima (si canvies una cosa tan invariable que no podràs canviar -un altre joc, algú recorda per on passava abans el passeig de Ribes Roges a l'alçada de la "Torre Blava"? - què no canviaràs?

Pisos, pisos i més pisos engolirien carrers "marginals" que jo quasi mai havia trepitjat.I es parlava de que després "qui cauria" seria la via del tren, així que no tornaríem a passar sota la via mai més.
Vaig agafar la meva càmera, vaig començar a caminar i a passejar, a guardar en fotos com recordava jo tots aquells indrets, a ficar-me per camins inverosímils que no em podia imaginar que existien (algú recorda el Camí de l'Estany, entre les vies i Pirelli?).El problema després venia com publicar-ho per tal que semblés un passeig, parlem de 2005 i google amb prou feines ens havia descobert les imatges per satèl·lit a peu de carrer - caminar per les ciutats del món requeria tan esforç i material que era pràcticament impossible.El primer portal que vaig provar va ser flickr, però es centrava més en la qualitat i m'imposava límits de material per mes...inviable.Després vaig descobrir Picasaweb i allà vaig començar a plantufar els meus passejos.Com que vaig quedar tan orgullós hi vaig recuperar les ganes quan durant 2009 començàvem a existir tímidament a Google Street View (ei 4 carrers mal comptats, ronda Ibèrica, carretera...) valia la pena anar fotografiant llocs que després sabries que canviarien.I a dia d'avui Google no es fica ni a camins (què passarà quan es pugui baixar a la platja per altres llocs que ara no s'hi pot...) ni a carrers peatonals: ni Rambla, ni Caputxins, ni Plaça del Mercat...

Ara, 2014, per altres projectes (el descobriment d'OpenStreetMap arrel d'intentar enxufar la recent construida nova autovia a Vilafranca a Google Maps) vaig descobrir Mapillary.#Vingavahomeva què el que jo vaig fer en el seu dia algú ha decidit portar-ho a escala mundial? Fem proves, va sortir bé.Per les fotos anteriors... weno, necessiten geolocalització, weno no són d'ara (vaig demanar als desenvolupadors calendari i rellotge (casualitat que Google , alguna setmana després plantegés el mateix?).Vaig pujar-ne algunes, la comunitat va comentar afirmativament, els semblava bona idea això de pujar fotos antigues...així que estic pujant les més de 2500 fotos que tinc dels carrers i camins de Vilanova i la Geltrú.Com dic en anglès, espero que s'hi quedi per sempre a la xarxa i espero que ho gaudeixi tothom, estimo la meva ciutat i espero que algú altre en algun altre lloc acabi estimant-la també.

---------------------

A finales de 2000 mi ciudad iba a sufrir una transformación impresionante, España sumida en la burbuja inmobiliaria y Vilanova en particular crecía a nivel de 5000 habitantes por año , pasando de los 45000/50000 que recordábamos a previsiones que hablan de 250.000 , aproximándose en habitantes a ciudades como Terrassa y superando de largo otras como Mataró.Daba miedo, ya me supo mal cuando yo era pequeño el gran crecimiento que sufrió mi ciudad : en un par de años que me fui fuera nuevos barrios y grandes rondas surgieron ( alguien recuerda como la Ronda Europa sin estar terminada terminaba en pleno puente de la Riera de Piera ? alguien recuerda donde se acababa la calle del Agua durante los 90 o como Menéndez Pelayo se sumía en los rastrojos a la altura de la actual biblioteca Armand Cardona y Torrandell ? ) Y ahora ,a revivir el proceso , ahora con más conciencia ... y una cámara de fotos.La Pirelli se trasladaba fuera del casco urbano y alguien ya deseaba un planteamiento urbanístico que afectara a toda la fachada marítima ( si cambias algo tan invariable qué no cambiarás , alguien recuerda por donde pasaba antes el paseo marítimo a la altura de la torre ? )

Pisos, pisos y más pisos engullirían calles " marginales " que yo casi nunca había pisado.Y se llevarían otras visiones familiares para mí (el puente de Pirelli sobre la Rambla Samà) .Y se hablaba de que después " quién caería " sería la vía del tren , así que no volveríamos a pasar bajo la vía nunca más.
Tomé mi cámara , empecé a caminar y a pasear , a guardar en fotos como recordaba yo todos aquellos lugares , a meterme por caminos inverosímiles que no me podía imaginar que existían (alguien recuerda el Camí de l'Estany , entre las vías y Pirelli ? ) . El problema luego vendría en encontrar la manera de ejecutarlo para que pareciera un paseo , hablamos de 2005 y Google apenas nos había descubierto las imágenes por satélite a pie de calle - caminar por las ciudades del mundo requería tanto esfuerzo y material que era prácticamente imposible.El primer portal que probé fue flickr , pero se centraba más en la calidad y me imponía límites de material por mes ... inviable.Després descubrí Picasaweb y allí empecé a plantufar mis paseos.Como quedé tan orgulloso del resultado, en 2009 gracias a unos cambios en unas calles (gracias Plan E)  y a que empezamos a existir tímidamente en Google Street View (4 calles mal contadas , ronda Ibérica , carretera ... ) valía la pena ir fotografiando lugares que después sabrías que cambiarían. Y, a día de hoy , aquí Google no se mete ni en caminos ( que pasará cuando se pueda bajar a la playa por otros lugares por los que ahora no se puede ... ) ni en las calles peatonales : ni Rambla , ni Capuchinos , ni Plaza del Mercado ...

Ahora, 2014, por otros proyectos ( el descubrimiento de OpenStreetMap a raíz de intentar "enchufar" la reciente construida nueva autovía a Vilafranca en Google Maps ) descubrí Mapillary . #Vengahombre: que lo que yo hice en su día alguien ha decidido llevarlo a escala mundial? Pequeñas pruebas, salieron bien.Fotos anteriores ... weno , necesitan geolocalización, weno no son de ahora ( pedí a los desarrolladores calendario y reloj-casualidad que Google , alguna semana después planteara lo mismo? :P ) . Subí algunas, la comunidad lo comentó de forma positiva , les parecía buena idea eso de subir fotos antiguas ... así que estoy subiendo las más de 2500 fotos que tengo de las calles y caminos de Vilanova y la Geltrú.Como digo en inglés , espero que se queden para siempre en la red y espero que lo disfrute todo el mundo , amo mi ciudad y espero que alguien ,en algún otro lugar la acabe amando también.

#pinterestvng

Youtube