Gent VNG al Facebook

Twitter VNG

dissabte, 23 de juliol del 2011

M'esperava més

Vinc ara del concert dels Manel.I ho dic bé, del concert dels Manel, que algú m'expliqui què carai és el Faraday (el nom no fa la cosa) Major perquè jo no ho he entès, sobretot més enllà de l'actuació del grup, de la que, francament, m'esperava més.


-M'esperava més marxa , van entrar molt suaus, com si fos un concert acústic.D'acord: Manel no són per ballar en una discoteca a tot drap, però una mica més d'energia li podien haver posat,en d'altres concerts han mostrat arranjaments molt més canyeros i de fet en alguns trams puntuals d'algunes cançons com Gent normal o Al mar van saber desplegar velocitat i energia.

-M'esperava més estona, se'm va fer curt, i ho sento, se'm va fer curt perquè ho va ser, el concert va començar amb 5/10 minuts de retard i va acabar puntualísimament i tan aviat com van dir Bona nit i que s'havia acabat.NI UN TRIST BIS!! De fet Deixa-la Toni, deixa-la , del nou disc no ha sonat a Vilanova i la Geltrú.I vaig trobar a faltar alguna cançó més, Bròquil o No t'enyoro o la possibilitat de fer unes Corrandes amb gent pujant a l'escenari hagués estat molt agraïda pel públic que no va fallar i no va defraudar.En qualitat, en quantitat...sí, hi havia poca gent pel que era el recinte , he vist Mananis Rock FM més plens que això que li han dit Faraday Major (quina forma de fer servir el nom d'un festival determinat és aquesta? El proper any el concert de Festa Major serà cosa del FIMPT "Major"?) la qual cosa vol dir que no se'n va fer prou difusió, el preu no era car i tot i que el sistema de bescanvi d'entrades per polseres va provocar alguna cua que sobrava, bé, no va ser tan dolent com això (curiós va ser el moment en que a l'hora d'entrar hi havia gent a la que li "sobraven" entrades i les donaven gratuïtament -literal-).Però no vam defraudar, bona part es sabia les seves cançons , s'escoltava bastant a la gent cantar, sobretot quan feien algun gir inesperat en que tothom quedava en evidència i l'apoteosi d'això va ser quan En la que el Bernat se't troba la gent vam començar a fer els coros del mig sense cap ordre prèvia centrant-nos només en una part, cosa que després va provocar un petit garbuix i que Guillem, el cantant, fes conya sobre la nostra destresa fent-ho, per continuar la cançó, un dels moments àlgids del concert.
-M'esperava més diàleg.Aquests grups tals com els Manel o els Amics de les Arts són grups que fan servir els concerts per explicar històries que segueixen un fil argumental a través de les cançons.En el concert d'avui d'història ben poca.La primera era sobre un Arnau (el bateria) el qual anava a una fira, i dins la fira trobava una màquina, un autòmata , tipus fakir que no estava endollat i que li concediria el desig que fes en aquell moment amb més ganes...escolta, això no és l'argument d'una pel·lícula de finals 80 de Hollywood? ), bé tot això desembocava en un Arnau petit fet gran, desconsolat a la platja del Far (única referència a Vilanova en tot el concert!!!!) on li explicaven la història de la Cançó del Soldadet.La segona història (només en va haver-hi dues) era sobre la forma de fer coros del Martí i del Roger.

-I m'esperava més VNG: m'explico.Tots sabem que els grups quan van a un lloc intenten empatitzar amb el públic del lloc.A Catalunya , per un artista internacional és tan fàcil com dir quelcom en català.En ciutats com Vilanova, és suficient amb dir el nom de la ciutat i alguna població veïna, o es pot fer referència a alguna típica rivalitat local.
La única referència que es va fer a Vilanova i la Geltrú en tota la nit va ser, tal i com he explicat abans en la història més llarga que van explicar en la que es portaven l'Arnau a la Platja del Far.També es va fer una petita menció al nom del Faraday, però francament durant una bona estona donava la sensació de que els Manel no sabien on estaven tocant.Altres grups que no són de Vilanova i la Geltrú ni canten en català s'ho han currat més.Em ve al cap (perquè no he trobat el vídeo pel youtube -algú ho deu haver esborrat- una intervenció molt encertada d'Estopa amb la col·laboració estelar de Toni Aguilar (locutor català de Los 40 Principales) presentant el concert en sí i a la cançó Paseo on Aguilar es va marcar un rap que va deixar sorpresa la concurrència (d'acord no farem trampa,els germans Muñoz tenen casa a Segur de Calafell i s'han passejat repetides vegades per la capital del Garraf i Toni Aguilar també és de Cornellà, que no ens queda lluny).Francament m'esperava més dels Manel.

Les cançons que van cantar van ser aquestes (no per ordre, que no el recordo):

- El Miquel i l'Olga tornen
- En la que el Bernat se't troba
- La Bola de cristall
- La gent normal
- Dona estrangera
- Pla quinquenal
- El Gran salt
- Al mar
- La cançó del soldadet (on van parlar de la història de BIG  i van ficar la platja del far )
- Flor Groga
- Criticarem les Noves modes de pentinats
- Ai Dolors
- Benvolgut
- Aniversari

PD1: Que consti que m'encanta la música en català en general i aquest grup en particular, però m'esperava més...de tot.
PD2: Amb tots els respectes... els grups d'abans i després se'ls podien haver estalviat.No tinc res en contra de Joan Colomo, i van començar amb gràcia llegint un missatge al revés...però la seva música no era del meu estil... ni la de la gent que va començar a buidar el recinte del Faraday Major fins al punt que el cantant de Joan Colomo s'ho prenia a conya.Esperem que el Manani Rock FM tingui més sort.
PD3:De debò, nois porteu una setmaneta que tela, entre això i el vostre darrer videoclip que mitja Catalunya encara lluitem per poder-lo entendre, mentre l'altre mitjà aplaudeix amb les orelles pensant que l'han entès.

Fem que surti Vilanova i la Geltrú al mapa

Actualització:Com podeu veure a l'especial de senyals del diari ARA s'han col·locat 4 dels punts dels 8 punts que hem suggerit, així que els podeu enviar per a que també els col·loquin ;)



Voleu que Vilanova i la Geltrú surti als mapes? Esteu farts i fartes de saber que NOMÉS aneu cap a Sitges des de Barcelona? Penseu que és inútil que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú faci campanyes de comunicació si des de la capital de Catalunya no se sap on quedem?
Tenim un idea.Coincidint amb un estudi de falta de continuïtat de senyalització del RACC ,el diari Ara ha obert un especial on la gent li pot enviar llocs mal senyalitzats.Així que us animem a que ho feu, agafeu Google Street View, o la vostra càmera i aneu fotografiant els senyals direcció Vilanova... on no surti Vilanova, especifiqueu Nom, Localitat i a la descripció deixeu ben clar que no teniu res en contra de Sitges sinó el que voleu és que també surti Vilanova i la Geltrú.De motius no ens en falten per aparèixer a la senyalització, però per si les mosques, a banda de la resposta típica de que som la CAPITAL DE LA COMARCA i de que tenim 70000 habitants (més o menys el doble "a ojo de buen cubero" que Sitges) us adjunto els motius que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques em va fer arribar fa un temps explicant que subsanarien aquest error (és a dir, les administracions ja saben que això existeix, ara cal preguntar-los perquè no ho arreglen del tot.)

"Senyor,

En resposta a la vostra consulta plantejada a la nostra bústia internet i segons la informació facilitada per la Secretaria per a la Mobilitat, us informem que hem llegit amb molta atenció el vostre escrit de 24 de febrer proppassat. Hi estem d'acord ja que segons el catàleg de pols del nostre Pla director de senyalització, Vilanova i la Geltrú és un pol primari i Sitges és un pol secundari. Això implica una senyalització de Vilanova i la Geltrú des de una llunyania d'ordre superior. Es tracta d'un vici que ha perdurat al llarg de molts anys i que ara estem a punt de corregir.

Tenim en marxa un projecte de millora de la senyalització d'orientació de l'àrea metropolitana en el qual tindrem en compte les categories de pols tal com cal.

Atentament,
Secció d'Informació i Registre
Departament de Política Territorial
i Obres Públiques

Barcelona, 7 d'abril de 2006"

PD. Recordeu que ni aquest article ni cap de les vostres fotografies ha d'anar en contra de Sitges (per si hi ha algun cap quadrat que pensa així, Sitges és una ciutat meravellosa, amb un Carnaval de lluïment fantàstic, on molts vilanovins i vilanovines gaudim de la diversitat d'oci ,especialment nocturn ,que hi ha, i ciutat sense la qual ens sentiríem bastant orfes a la comarca.)

Exemples del que podeu enviar (els que he enviat jo)













I com podeu comprovar no està tot perdut, aquest error s'ha començat a arreglar, però ja veieu que són molt pocs i aïllats els casos.



#pinterestvng

Youtube